Wanneer is het beste moment om goud te verkopen?

23 januari 2023
Categorie
Deel dit bericht

Potma goudprijzen

Goud wordt vaak gezien als een veilig investeermiddel. Veel mensen investeren in goud omdat dit zijn waarde behoudt. In de laatste jaren is de goudkoers enorm gestegen. De vraag die veel mensen dan hebben is: Wanneer is het beste moment om goud te verkopen? De goudkoers wordt beïnvloedt door verschillende gebeurtenissen in de wereld. Een aantal factoren die de goudprijs beïnvloeden zijn bijvoorbeeld inflatie, politieke conflicten, maar ook vraag en aanbod zorgen ervoor dat de prijs van goud stijgt, of daalt.

Bekijk hier onze goudprijs per gram >>

Wanneer is het beste moment om mijn goud te verkopen?
Helaas kan niemand in de toekomst kijken. U kunt ervoor kiezen om uw goud te verkopen wanneer u bijvoorbeeld een trend in de goudkoers ziet. Online kunt u via verschillende koersen de goudprijs volgen. Klik hier voor de goudkoers. De goudprijs wordt vaak uitgedrukt in Amerikaanse dollar en de gewichtseenheid ‘Troy Ounce’ (oz). Een Troy Ounce is omgerekend 31,1 gram. Natuurlijk kan het zo zijn dat koers nog meer stijgt, maar het kan ook zijn dat het weer daalt. Niemand kan dit voorspellen. In 2022 heeft de goudkoers een record hoogtepunt behaald.

Daarnaast is de verkoop van goud persoonlijk. Misschien heeft u wel wat gouden sieraden geërfd en wilt u met het geld iets moois kopen. Of misschien wilt u uw gouden sieraden die u niet meer draagt omruilen voor andere gouden sieraden. Wellicht heeft u wel ooit geïnvesteerd in gouden munten en/of goudbaren en wilt u nu uw rendement behalen.

Wat de reden voor uw verkoop ook is, bij Potma Edelmetaal zit u altijd goed. Wij zijn al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in de inkoop van goud, zilver, horloges en sieraden. Laat uw goud vrijblijvend taxeren bij Potma Edelmetaal. Bekijk hier onze goudprijzen of bel naar 070 36 36 666 voor de actuele goudprijs.