Vintage, pre-owned, pre-loved antiek

11 januari 2022
Categorie
Deel dit bericht

Vintage, pre-owned & pre-loved

Tegenwoordig zien we de termen ‘’Vintage gouden sieraden’’, Pre-owned horloges’’, ‘’Pre-loved ringen’’ en ‘’antieke sieraden’’ overal, maar wat houden deze termen precies in? Wij leggen het hier uit.

Bij ons vindt u nieuwe, pre-owned, vintage en antieke horloges en sieraden. Vintage, ook wel bekend als pre-loved of pre-owned sieraden zijn enorm populair geworden in de afgelopen tijd! Dit komt waarschijnlijk ook omdat ze beter betaalbaar zijn. Vintage, pre-owned en pre-loved zijn mooiere termen voor tweedehands. Dit zijn dus sieraden en horloges die al een eerdere eigenaar hebben gehad. Daarnaast zijn er ook veel vintage inspired sieraden. Dit zijn moderne sieraden die geïnspireerd zijn op ontwerpen uit het tijdperk 1920-1990.

Vintage, pre-owned & pre-loved

Over het algemeen worden sieraden als vintage benoemd als ze meer dan 30 jaar en minder dan 100 jaar oud zijn. Dit zijn dus sieraden uit 1920 -1990. Bij Potma Edelmetaal hebben wij een uitgebreide collectie vintage ringen, armbanden, oorbellen, kettingen en broches. Deze vintage sieraden komen veelal uit de jaren 50, 60, 70, 80, 90 en de jaren 2000. U vindt bij ons retro gouden en zilveren sieraden met prachtige edelstenen, mid-century sieraden met parels en sprankelende diamanten, opvallende statement sieraden, maar ook subtiele fijne sieraden zoals verfijnde kettingen en smalle ringen (perfect om te stacken). Ook vintage designer bijoux van bijvoorbeeld Yves Saint Laurent en Chanel kunt u bij ons vinden.

Antiek

We kunnen sieraden en horloges als antiek benoemen als ze met de hand zijn gemaakt en een leeftijd van 100 jaar heeft bereikt. In sommige gevallen worden voorwerpen van 75 jaar oud ook benoemd als antiek.

Door onze jarenlange ervaring met de inkoop en verkoop van sieraden, hebben wij een prachtige collectie op kunnen bouwen. Bij ons vindt u antieke sieraden en horloges van verschillende stijlperiodes, Art Deco, Art Nouveau en Victoriaans. U vindt bij ons verschillende antieke sieraden gemaakt van wit, rosé en geel goud en platina met geometrische vormen (art deco), symbolische tekens (victoriaans), versierd met parels, diamanten en andere edelstenen.
Bij Potma Edelmetaal in Den Haag vindt u de mooiste vintage en antieke sieraden! Al onze sieraden worden nauwkeurig nagelopen, schoongemaakt en indien nodig gereviseerd door onze edelsmid. Op die manier kunnen wij u garanderen van een hoge kwaliteit vintage en antieke (gouden) sieraden. Wij hebben verschillende soorten sieraden zoals zegelringen, trendy armbanden, fijne kettingen met prachtige hangers, solitaire ringen en gouden oorringen.

Voor vintage (gouden) sieraden bent u bij ons aan het juiste adres!

Inkoop goud, zilver, horloges & sieraden

Naast het verkopen van prachtige vintage en antieke sieraden en horloges, kopen wij ook uw goud, zilver en horloges in! Heeft u dus sieraden of horloges thuis liggen die u niet meer draagt? Kom dan langs bij Potma Edelmetaal voor een vrijblijvende taxatie.

Neem contact op voor meer informatie en om een afspraak te maken.