Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over onze producten? Wellicht dat uw vraag eerder gesteld is en staat het antwoord hieronder. Mocht dit niet het geval zijn neem dan contact op met Potma Edelmetaal. U bent uiteraard ook welkom in onze winkel in Den Haag.

Algemeen, garantie, inkoop & retouren

Potma is al jaren gespecialiseerd in de reparaties van horloges. In ons eigen atelier repareren wij dagelijks uurwerken. Wij zorgen ervoor dat uw horloge weer tikt als vanouds. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Bij Potma Edelmetaal besteden wij zorgvuldige aandacht aan reparatie van uw sieraden. Wij hebben een eigen atelier waar alle reparaties plaatsvinden. Loop binnen in onze juwelierszaak aan de Papestraat 28 in Den Haag of neem contact met ons op. Vraag naar de mogelijkheden voor een reparatie.

Potma is al jaren gespecialiseerd in de reparaties van horloges. In ons eigen atelier repareren wij dagelijks uurwerken. Wij zorgen ervoor dat uw horloge weer tikt als vanouds. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Potma Edelmetaal koopt allerlei soorten sieraden in. Van oorbel tot armband en van ketting tot ring. U kunt sieraden zowel in set als los aan ons verkopen. Wij garanderen u altijd een goede prijs voor uw sieraden. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Potma is al jarenlang specialist in merkhorloges van verschillende gerenommeerde merkhuizen. Indien u een exclusief horloge heeft dat u graag wilt verkopen, kan dat bij Potma Edelmetaal. Wij taxeren nauwkeurig de waarde van uw horloge en bieden u een goede prijs aan.

Potma garandeert echtheid van alle sieraden en horloges. Indien mogelijk leveren wij zelfs de originele aankoopfactuur en doos van het sieraad.

Bij Potma hebben wij geen vast assortiment. Ons assortiment is uniek. De inkoop fluctueert, waardoor wij altijd bijzondere stukken in onze collectie hebben. Om te bekijken welke bijzondere stukken dat zijn, gaat u naar de pagina van onze nieuwste aanwinsten. Als u artikelen in uw winkelmandje plaatst, bieden wij geen garantie dat ze nog voorradig zijn indien u nog geen betaling heeft gedaan. Mocht u een speciaal artikel willen reserveren, neem dan contact met ons op. Vermeld merk en serienummer voor een speciale reservering.

Bij Potma Edelmetaal krijgt u 24 maanden garantie op uw horloge. Op een aantal (vintage) horloges bieden wij geen, of enkel 12 maanden garantie. Dit staat altijd vermeld bij de beschrijving van het horloge. Op een horloge dat geserviced is in ons atelier, krijgt u 24 maanden garantie. De garantie geven wij op de bewegende delen. Wij geeft geen garantie op het glas van de horloges.
Neem voor specifieke vragen over uw sieraad of horloge contact met ons op. Vermeld het serienummer en het merk van uw aankoop.

Binnen 7 dagen nadat het pakket bij u geleverd is, kunt u uw aankoop retourneren. Het product dient u zo compleet mogelijk te retourneren. Onder compleetheid vallen (indien geleverd) het originele aankoopbewijs en de verpakking van uw aankoop. Indien u uw aankoop wilt retourneren, stuur dan een e-mail naar: info@potma-edelmetaal.nl.
De kosten van het retourneren van uw aankoop zijn voor eigen rekening.

Bij Potma bieden wij de mogelijkheid om uw aankoop om te ruilen voor een ander sieraad of horloge. Binnen 7 dagen na levering van uw aankoop, kunt u het omruilen.

Bij ieder merkhorloge geven wij u 24 maanden garantie indien dit staat vermeld. Mocht er binnen de garantietermijn een onderdeel kapot gaan, dan wordt uw horloge in ons atelier gerepareerd. U heeft enkel recht op garantie indien u de aankoopfactuur aanbiedt. Op de aankoopfactuur staan het merk, serienummer, een omschrijving en de begindatum van de garantietermijn. Zonder geldige aankoopfactuur zijn de kosten voor reparatie in ons atelier voor uw eigen rekening.
Potma Edelmetaal geeft geen garantie op het glas van de horloges. Waterdichtheid, kronen en drukkers, banden en sluitingen zijn uitgesloten van de garantie. Schade door gevolg van onjuist gebruik, normale slijtage of veroorzaakt door de aanwezigheid van vuil en vocht in het horloge en schade toegebracht door de eigenaar of derden zijn ook uitgesloten van de garantie.

Verzenden & betalen

In de webshop zijn verschillende betaalwijzen mogelijk. Selecteer bij het afrekenen een betaalwijze naar wens. Indien u uw aankoop bevestigt, ontvangt u een bevestigingsmail. Check uw spambox als deze mail niet in uw reguliere inbox verschijnt.

Al onze horloges en sieraden worden aangetekend verstuurd over de hele wereld met DHL. Zo zijn uw sieraden en horloges verzekerd van een veilige overtocht. Binnen twee dagen na betaling en bevestiging wordt uw aankoop verzonden. De Track & Trace versturen we direct, zodat u uw sieraad of horloge kunt volgen.

Woont u in de omgeving van Den Haag? Dan kunt u uw horloge of sieraad ook in onze juwelierszaak ophalen en betalen. U kunt in het bestelformulier aangeven dat u de bestelling komt afhalen. Wij zullen u een mail ter bevestiging sturen. Vervolgens kunt u langskomen om uw bestelling op te halen en te betalen. U kunt bij ons met pin of contant betalen. Het is ook mogelijk om telefonisch of per mail een horloge of sieraad te reserveren.

Uw pakketje wordt na ontvangst van uw betaling verstuurd. Wij sturen uw bestelling binnen 1 à 2 werkdagen op. Heeft uw bestelling dringend nodig vanwege bijvoorbeeld een gelegenheid? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

– Nederland: de volgende dag
– Europa: twee dagen
– Elk ander continent: vier dagen

Houd er rekening mee dat u als klant buiten de EU zelf verantwoordelijk bent voor wat u invoert en de geldende invoerbelastingen en vergoedingen voor invoer dient te betalen.
Bij het invoeren van artikelen zal uw douanekantoor u hiervoor benaderen. Wij hebben geen invloed op de hoogte van invoerbelastingen en kunnen helaas dus ook niet voorspellen hoe hoog deze belastingen zijn. Het douanebeleid verschilt per land.

De verpakking waarin uw bestelling wordt geleverd is voorzien van beschermende materialen. Wij bieden garantie voor een veilige levering van uw pakket. De sieraden en horloges worden met hoogst mogelijke zorg ingepakt.

Zodra wij de betaling van u ontvangen, versturen wij het pakket. Op deze pagina vindt u details van onze bankgegevens. In de webshop en winkel kunt u op diverse wijzen betalen.

U betaalt direct via PayPal, iDeal of met uw creditcard. U wordt verwezen van onze website naar de beveiligde omgeving van Mollie. Nadat u betaling is voldaan wordt u teruggestuurd naar onze website.

Achteraf betalen is mogelijk als u het pakket in onze juwelierszaak in Den Haag ophaalt en een contante betaling machtigt. In onze juwelierszaak kunt u ook met pin betalen.

U kunt uw bestelling ook betalen door middel van een betaling per bank
Maak de betaling rechtstreeks over op onze bankrekening. Gebruik het bestelnummer als betalingsreferentie. De bestelling wordt pas verzonden als wij de betaling ontvangen hebben.

U kunt het volledige bedrag overmaken naar:

Potma Edelmetaal B.V.
NL71 ABNA 0427 9546 49
BIC/SWIFT Code: ABNANL2A

Als wij uw betaling niet binnen 50 uur na aankoop hebben, behoudt Potma Edelmetaal het recht om uw bestelling te annuleren