Inkoop tandengoud

28 juni 2023
Categorie
Deel dit bericht

Verkoop tandengoud

Tandengoud, ook wel dentaal goud genoemd , is van hoogwaardig goud. Laat het niet achter bij de tandarts maar verkoop het aan ons! Uw gouden tanden leveren veel geld op!

Wat is tandengoud?

Tandengoud is goud dat gebruikt wordt voor tanden, gouden kronen en gouden kiezen. In de tandheelkunde wordt goud veel gebruikt, omdat dit duurzaam metaal is. Het gaat lang mee en is niet schadelijk voor de mens. Uiteraard wordt er voor tandgoud geen puur goud gebruikt om dit veel te zacht is om mee te kauwen. Vroeger werd er doorgaans een hoger goud gehalte gebruikt, tegenwoordig is dit over het algemeen net minder dan 14 karaat goud. Om het goud te verstevigen wordt er andere metalen zoals platina en palladium toegevoegd.

Hoeveel is tandengoud waard?

De waarde van gouden tanden is moeilijk te bepalen, dit is omdat er naast goud, ook andere materialen in verwerkt zijn. Daarnaast is het ook zo dat er nog vuil, tandresten, wortels, kronen, porselein of metaal om het goud zit. Dit kunnen wij verwijderen. Overigens is het ook zo dat er geen richtlijn is met betrekking tot de karaatgehaltes van gouden tand. Een gouden tand kan van 18 of 14 karaat goud zijn, maar ook van een lager goudgehalte. Uw gouden tanden kunnen veel waard zijn, laat dit vrijblijvend taxeren bij Potma Edelmetaal!

Moet ik tandengoud schoonmaken?

Dit is niet nodig, maar dit maakt het taxeren wel makkelijk. U krijgt een hoge prijs voor tandgoud, maar dit ligt natuurlijk wel aan de goudgehalte. Wij bieden een hoge prijs voor uw gouden tanden. Hoe schoner de gouden tanden en gouden kronen, hoe beter wij een goede prijs kunnen inschatten. Lukt het niet om de tand los te krijgen? Geen zorgen, wij kunnen een goede inschatting maken.

Hoe wordt tandengoud gecontroleerd?

Wij halen eerst het goud los van de tand. Het goud wordt getoetst met toetswater. Door het toetsen weten we of het van echt goud is en wat het karaatgehalte is. Vervolgens wordt het goud gewogen en bepalen wij een prijs. Wij betalen direct uit, contant of per bank overschrijving.

Tandengoud verkopen

Potma Edelmetaal Den Haag is al 40 jaar een bekend adres voor de inkoop van goud, ook tandengoud. Door onze jarenlange ervaring weten wij hoeveel goud in uw tandgoud zit. Gouden tanden, kiezen, bruggen en kronen worden heir dagelijks getaxeerd en ingeleverd. Bel ons voor een afspraak op 070 36 36 666.