Hoe vaak heeft mijn horloge een service nodig?

22 augustus 2022
Categorie
Deel dit bericht

In principe kan men vrij lang met een (mechanisch) horloge lopen. Er is geen richtlijn voor wanneer een horloge een onderhoudsbeurt nodig heeft. Over het algemeen raden wij aan om uw horloge elke drie tot vijf jaar te laten servicen. Een servicebeurt is eens om de zoveel tijd echt nodig. Vooral bij mechanische horloges zijn periodieke onderhoudsbeurten noodzakelijk, omdat de bewegende onderdelen na verloop van tijd verslijten. De onderdelen in het uurwerk bewegen soepel dankzij de olie waarmee het uurwerk is gesmeerd. Als dit opdroogt, kunnen de onderdelen slijten en kapot gaan. Hoe langer u wacht met een revisie, hoe meer het uurwerk kan slijten en hoe duurder een onderhoudsbeurt zal worden. Ook quartz horloges hebben om de zoveel jaar een servicebeurt nodig. Dit zijn horloges die werken door middel van een batterij.

Heeft u het idee dat uw horloge niet meer goed loopt, of staat het horloge stil? Kom dan langs en lever uw horloge in voor een onderhoudsbeurt of bijvoorbeeld voor de vervanging van de batterij. Potma Edelmetaal in Den Haag is een betrouwbare adres voor de reparatie en onderhoud van horloges.

Horloge onderhoud en reparatie

U bent welkom om uw horloge voor reparatie en service in te leveren bij ons juwelierszaak in Den Haag. In ons atelier werken wij vakkundig aan de reparatie van uw uurwerk. Onze horlogemaker heeft meer dan 40 jaar ervaring met het servicen en repareren van horloges van verschillende merken zoals Patek Philippe, Cartier, Blancpain, Breguet, Rolex, Franck Muller, IWC, Omega, Breitling en meer. In het atelier worden de horloges met de juiste zorg en precisie behandeld.
De reparatie duurt gemiddeld 15 werkdagen. Vanwege drukte en langere levertijden van onderdelen, kan het wel iets langer duren dan dat u van ons gewend bent. Wij nemen altijd telefonisch contact met u op zodra uw uurwerk voor u klaarligt!

Let op: Service en onderhoud van horloges worden niet in onze zaak in Den Haag uitgevoerd. Dit gebeurt uitsluitend in het atelier.

De kosten voor horloge onderhoud

De kosten voor een onderhoudsbeurt kunnen enorm verschillen. Voor het ene horloge kan dit €100,- zijn en voor een ander horloge kan dit al op €1500,- uitkomen. Daarom is het belangrijk om uw horloge tijdig te laten servicen. Lever uw horloge in voor een prijsopgave. De horlogemaker zal het horloge onderzoeken en een prijsopgave hiervoor opmaken. De kosten worden naar u gecommuniceerd. Het horloge wordt pas gerepareerd of geserviced als u akkoord gaat met de kosten. Op die manier komt u niet voor verassingen te staan. Ziet u toch af van een onderhoudsbeurt, dient u enkel de onderzoekskosten te betalen.

De onderzoekskosten bedragen €20,-.