Cartier since 1847

8 mei 2022
Categorie
Deel dit bericht

De Cartier Santos

Cartier is ongetwijfeld een van de meest bekendste juweliershuizen ter wereld en zijn geliefd om hun prachtige en stijlvolle sieraden en horloges. Het Franse juweliershuis maakt al jaren prachtige, luxe, hoogwaardige juwelen en horloges. Cartier horloges staan bekend om hun klassieke stijl en worden gezien als statussymbool. Het horloge met de iconische kroon bezet met een cabochon geslepen saffier is ook al jaren bij uitstek een favoriet van de meest invloedrijke personen van royalty en sport iconen tot aan bekende acteurs en muzikanten.

Het Franse merk werd in 1847 opgericht door juwelier en goudsmid Louis-François Cartier. Cartier was het eerste sieradenmerk ter wereld en is van de dag een van de grootste en bekendste merken.

Bekijk hier onze collectie van pre-owned en vintage Cartier horloges

Cartier modellen

Cartier heeft een aantal verschillende horlogemodellen die in ontelbare variaties verkrijgbaar zijn. Een aantal van Cartier’s bekendste modellen zijn de Tank, Ballon Blue de Cartier, Santos de Cartier, Ronde de Cartier, Baignoir, Tortue en Panthère de Cartier.

Cartier Santos

De Cartier Santos, is een van de iconische modellen van Cartier. Het verhaal van dit unieke horloge begon in 1904. In de tijd dat zakhorloges nog de norm waren, wilde de Braziliaans luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont tijdens het vliegen de tijd makkelijk kunnen aflezen van zijn horloge. Louis Cartier ontwierp voor hem het eerste moderne horloge dat om de pols werd gedragen, zo werd de Cartier Santos-Dumont gedoopt.

Cartier Tank

De Cartier Tank is misschien toch wel het bekendste model van Cartier. Het models werd ontworpen in 1917. Het bijzondere van dit horloge is dat het ontworpen werd als een polshorloge in de tijd dat zakhorloges de norm waren. Het design van het horloge is geïnspireerd op het ontwerp van de Franse Renault tanks uit de Eerste Wereldoorlog, van bovenaf gezien. Het is een klassiek model en is al jaren een gewild horloge bij zowel mannen als vrouwen. De Tank werd onder anderen ook gedragen door Koningin Maxima, Princess Diana, Mohammed Ali, Andy Warhol, Angelina Jolie en Doutzen Kroes. De Cartier Tank heeft tegenwoordig vele varianten zoals de Tank Louis Cartier, Tank Française, Tank Divan, Tank Solo, Tankissimie, Tank Divan, Tank Américaine, Tank Chinoise en Tank Anglaise.

Cartier Panthère

De Cartier Panthère is onstaan uit een concept van een horloge dat als sieraad gedragen kan worden. Het horloge werd gelanceerd in 1983 en was een ware succes. Het horloge heeft een flexibele band structuur dat een verwijzing is naar de lenigheid van een panter, vandaar de naam Panthère.

In de jaren 80 werd het horloge gespot op de pols van iconen zoals Pierce Brosnan en Keith Richards en Madonna. Nu is het iconisch horloge bekroond tot een ware ”IT-girl watch” en is het geliefd door vele IT-girls zoals Bella Hadid, Dua Lipa en Zendaya.

Op zoek naar een mooi Cartier horloge? Wij zijn al 40 jaar gespecialiseerd in de in- en verkoop van pre-owned Cartier watches. Bij Potma Edelmetaal in Den Haag hebben wij een mooie collectie Cartier horloges, van de Cartier Santos tot aan de Cartier Panthère. U vindt bij ons vintage, pre-owned en ongedragen Cartier horloges in zowel goud als staal. U bent ook bij ons aan het juiste adres voor het verkopen van uw Cartier sieraden en horloges. Kom snel langs in de Papestraat in het centrum van Den Haag!